En de jeugdlaureaat van 2024 is ...

Elk jaar zoekt de Lootse jeugdraad naar een organisatie, vereniging, groep of persoon die een uitzonderlijke prestatie geleverd heeft of zich zeer verdienstelijk gemaakt heeft op vlak van jeugdwerk, jeugdbeleid, jeugdwelzijn… En dit jaar is de jeugdlaureaat niemand minder dan Tony Van Acker!

Tony is voor veel mensen bekend als de eigenaar van Garage Van Acker. Samen met zijn vrouw Krista De Schoenmacker en hun kinderen woont hij in Hijfte en is hij jarenlang actief geweest bij de KLJ. Na zijn eigen jeugd bij de KLJ heeft hij zijn passie voor jeugdwerk doorgegeven aan zijn vier kinderen: Hanne, Ewout, Lander en Marthe, die allen actief zijn bij KLJ Hijfte.

Kennis over het jeugdwerk heeft Tony in overvloed, maar wat maakt hem nu jeugdlaureaat 2024?

Bruggenbouwer tussen jongeren en gemeentebestuur

Tony Van Acker is van alle markten thuis als het gaat om het ondersteunen van lokale jeugdverenigingen. Op dit moment heeft hij zijn handen vol met de bouw van het nieuwe lokaal van KLJ Hijfte meisjes. De bouw van zo’n lokaal verloopt niet altijd van een leien dakje, maar Tony zorgt ervoor dat alles op rolletjes blijft lopen. Met zijn kennis en expertise ondersteunt hij de meisjes op alle mogelijke manieren.

Tony is vanaf het begin nauw betrokken bij het project. Hij heeft alle vergaderingen van de bouw bijgewoond en stond altijd klaar om vragen te beantwoorden, of het nu ging om de plaatsing van stopcontacten in de keuken, praktische regelingen of de inrichting van het nieuwe lokaal. Voor praktische tips weten de meisjes altijd bij wie ze terecht kunnen. Hij denkt actief mee over de beste manier om de werking te verbeteren en luistert naar de visie van de jongeren, waarbij hij hen uitdaagt om kritisch te zijn en zelf met oplossingen te komen. Dankzij deze betrokkenheid kan de werking blijven groeien!

“Tony Van Acker is onze rots in de branding als het gaat om onze KLJ-werking”. (KLJ-leidster)

Tony onderhoudt ook regelmatig contact met schepen van Jeugd Fréderic Droesbeke. Hij zorgt voor duidelijke en constructieve communicatie met de gemeente en fungeert als een echte bruggenbouwer tussen de jeugd en het bestuur. Dankzij deze betrokkenheid en de constructieve samenwerking met het gemeentebestuur, komt een nieuw gebouw dat maximaal zal voldoen aan de noden van de KLJ.

Onlangs kwam Tony ook in actie bij een probleem met een nieuwe container op het terrein van KLJ Hijfte meisjes. De container bleek niet waterdicht en had geen stroomvoorziening. Tony nam zelf het initiatief om deze problemen op te lossen. Hij motiveerde andere ouders om te helpen en zorgde opnieuw voor heldere communicatie met de gemeente over de voortgang.

Naast zijn inzet voor de bouwprojecten is Tony altijd aanwezig bij evenementen van zowel KLJ Hijfte meisjes als KLJ Hijfte jongens. Je hebt hem waarschijnlijk al eens ontmoet als paspoortencontroleur bij evenementen zoals Pintkracht of Message Party.

Tony Van Acker werd genomineerd voor zijn harde inzet en steun van het afgelopen jaar door de KLJ Hijfte meisjes. Om zijn onmisbare bijdrage te erkennen, wordt hij geëerd als Jeugdlaureaat Lochristi 2024. De jury was unaniem in hun beslissing om hem deze onderscheiding toe te kennen.

Bedankt Tony, voor alles wat je doet voor de Lootse jeugd!

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie